01 Nov 2013

Feestdagen automatisch in Outlook Agenda

Geen categorie, Microsoft Office, Outlook No Comments

Wie in Outlook zijn agenda bijhoudt, wil vast ook zien wanneer de feestdagen vallen. Het is niet nodig om deze jaar in jaar uit zelf in te tikken of hier repeterende afspraken van te maken. Outlook kan ze volledig automatisch voor u in de agenda opnemen.

Zodra u Outlook hebt opgestart, gaat u naar Extra / Opties. In het kadertje Agenda klikt u op de knop Agenda-opties. Een nieuw venster verschijnt met ongeveer in het midden de knop Feestdagen toevoegen. Als u daar op klikt, kunt u de feestdagen van één of zelfs meer landen aanvinken. Het kan zijn dat Nederland al is aangevinkt. Daarna klikt u op de knop OK en de feestdagen van de betreffende landen worden in uw agenda genoteerd. De geopende venstertjes kunt u sluiten door op OK te klikken.

Let er wel op dat als u meerdere landen selecteert, u gemakkelijk feestdagen dubbel krijgt. Zoals Pasen en Kerstmis. Die kunt u eventueel razendsnel weghalen door tijdelijk te kiezen voor een andere weergave, namelijk Beeld / Huidige weergave / Alle afspraken. Sorteer op de kolom Locatie. Na de poetsbuurt schakelt u weer naar uw gewone weergave terug, bijvoorbeeld Dag/week/maand.

Feestdagen hoeft u niet zelf in te tikken.

No Responses to “Feestdagen automatisch in Outlook Agenda”

Leave a Reply