25 Jun 2015

Zet de dataroaming uit in het buitenland voor iPad en iPhone

Apple No Comments

Binnenkort is het weer vakantietijd en zullen verscheidene van jullie naar het buitenland gaan. Hierbij info over het gebruik van je iPhone / iPad in het buitenland. Omdat een aantal van jullie een iPhone / iPad gebruiken en deze misschien meenemen op vakantie, hierbij belangrijke informatie over de dataverbinding.

Zoals jullie misschien wel weten, is de dataverkeer in het buitenland goedkoper geworden, maar het blijft duurder dan in Nederland. Daarom wil ik iedereen aanraden om de mobiele dataverbinding uit te houden als je de grens over gaat (het is geen verplichting, maar een tip). Door het uit houden van deze verbinding kun je niet meer je mail synchroniseren, internetten, enzovoort. Als je in het buitenland een WiFi-verbinding hebt, dan kun je al het genoemde wel gewoon. Natuurlijk kun je altijd blijven bellen en sms’en (n.v.t. bij iPad).

Wil je in het buitenland wel mail binnenhalen, dan zul je ‘dataroaming’ aan moeten zetten. Het is trouwens goedkoper om op bepaalde momenten in één keer veel mail binnen te halen dan iedere keer kleine beetjes.

Hoe controleer je de status van dataroaming op de iPhone/iPad?

  1. Ga vanuit het hoofdscherm naar ‘Instellingen’
    Icoon Instelling
  2. Kies voor ‘Mobiel netwerk’
    Instellingen - Mobiel netwerk
  3. Als het vakje achter ‘Dataroaming’ wit is, dan is Dataroaming uitgeschakeld.
  4. Is het vakje groen, dan is Dataroaming ingeschakeld.
    Instellingen - Mobiel netwerk - Dataroaming
No Responses to “Zet de dataroaming uit in het buitenland voor iPad en iPhone”

Leave a Reply